Az udvarunk megszépülése

Az iskolánk udvarát az elmúlt időszakban látogatók és a gyerekek, pedagógusok valamint dolgozóink izgalmas átalakulás szemtanúi lehettek.

Részletekért kattintson a hírre!

A terület jelentős részét egyre több és több színes folt kezdte borítani, izgalmas, mozgásra és gondolkodásra ösztönző ábrák képében. Matekos ugróiskola, ábécés falevelek, célbadobójáték, csiga, polip, vekkeróra és girbegurba színlabirintus késztetett álmélkodásra mindenkit. Rádi Hajnalka festőművész-grafikus keze munkáját dicsérik az alkotások, amelyek a szünetekben az udvart ellepő gyerekseregnek spontán mozgásos örömforrást jelentenek.

A projekt a  Sport #WithoutWaste – SWW” (Hulladékmentes sport) elnevezésű kampány részeként a Magyar Diáksport Szövetség támogatásával valósult meg iskolánkban. A koncepció a BG BE Active, bulgáriai szervezet tapasztalataiból ered.

Az Európai Unió ERASMUS+ programja támogatását is élvező SWW projekt egy multidiszciplináris  együttműködési partnerség, amelynek célja a Hulladékmentes Sport és Szabadidős Tevékenység mozgalmának elindítása. Ebbe a szabadidős programok és a sportszakmai rendezvények szervezése mellett hulladékmentes szemléletmódformáló események lebonyolítása is szerepel.

A program további céljai:

  • közösségi és egyéni szemléletváltás és fejlődés
  • egészséges táplálkozás és életmód
  • rendszeres testmozgás és arra való ösztönzés: place-making (helyteremtő) közösségi térépítés, azaz az épített környezet olyan módú átalakítása, amely lehetővé teszi, hogy az eddig kihasználatlan, vagy csak funkcionálisan használt területeket következetes tervezéssel igazi, valódi közösségi terekké alakítsuk, amelyek színesebbek, ötletesebbek, jobban és új szempontok szerint is kihasználtabbak
  • fenntarthatóság és újrafelhasználás
  • környezetvédelem

Udvarunk átalakulása tehát egy folyamat első lépéseként értelmezendő, egy olyan szemléletformáló koncepció része, amely a megfogalmazott célok szerint minden tekintetben élhetőbbé teheti mindennapjainkat.

Kapcsolódó galéria

Az udvarunk megszépülése

Pályázatok

Tisztaszoftver
PTE Partnerintézménye
rozgonyisuli.hu
ELTE Partnerintézménye
széchenyi2020
Okosan a pénzzel
Tiszta Formák Alapítvány
Erzsébettábor
Határtalanul!
csodaszarvas program