Segítségnyújtás a kárpátaljai barátainknak!

Segítségnyújtás a kárpátaljai barátainknak!

Tisztelt Szülők, Kedves Támogatók!

Az ukrajnai háború érinti nagydobronyi barátainkat is. Nagydobrony Kárpátalja legnagyobb magyar közössége, egy színmagyar nagyközség a határtól légvonalban 6, Záhonytól közúton 20 kilométerre. Kapcsolataink több évre nyúlnak vissza velük. A helyi református líceumban és kollégiumában már 40 diákunk és más alkalommal a tantestület egy része is élvezte vendégszeretetüket. Idén májusban hetedikeseink utaztak volna hozzájuk…

A katonaköteles férfi lakosság hazánkba menekült, a gyerekeket hazaküldték, jelenleg 30 fő más személynek adnak menedéket a kollégiumban, de újabbak is várhatók. Az intézmény az ukrán államtól eddig sem kapott fennmaradásához támogatást, magyarországi adományokból és saját munkájukból élnek. (http://ndreflic.hu/, https://www.facebook.com/ndreflic/)

Nagyon várják támogatásunkat OTP-s bankszámlájukra, hogy valahogy túléljenek. A kapott pénzből az asszonyok Záhonyban tudnak élelmiszert vásárolni. Kérem Önöket, ha tehetik, célzottan a mellékletben olvasható címre küldjék adományaikat, hatalmas segítséget jelentene! Aki nem szeretne utalni, kérem, gyermeke osztályfőnökének hozza vagy küldje adományát, amit – igazolható módon – továbbítunk Nagydobronyba.

A falu egyik látnivalója az az obeliszk, amin Füzesi Magda kárpátaljai származású költő sorai olvashatók. E gondolatok jegyében kérem Önöket: segítsenek kétségbeesett és nélkülöző testvéreinknek! (Figyelmükbe ajánlom a képmellékletet és a QR-kód mögött megtekinthető rövid videót is.)

„Ez a föld bölcsőm és erődöm,

itt markolt kapát minden ősöm,

itt eszméltem a szó ízére,

Anyám haja itt ért fehérre.”   

                             

                                                                       Köszönettel:

                                                                                                               Mezriczky Lajos

                                                                                                              intézményvezető

Képek, Videó QR kódja

Nagydobrony OTP számla adatok

Kapcsolódó galéria

Segítségnyújtás a kárpátaljai barátainknak!

Pályázatok

Tiszta Formák Alapítvány
széchenyi2020
ELTE Partnerintézménye
rozgonyisuli.hu
PTE Partnerintézménye
Tisztaszoftver
csodaszarvas program
Határtalanul!
Erzsébettábor
Okosan a pénzzel