Levél a szülőkhöz, tanévnyitóról készült videó

Levél a szülőkhöz, tanévnyitóról készült videó

Tisztelt Szülők!

Eltelt az első tanítási hét, március 13. után első alkalommal találkoztunk a gyerekekkel. Sajnálatos módon az évnyitónk Önök nélkül zajlott, de a járványügyi készenlét miatt nem volt más lehetőségünk. Köszönjük megértésüket és együttműködésüket a meghozott intézkedésekkel kapcsolatban, amelyek honlapunkon is olvashatók. Elnézésüket kérjük a bosszúságokért, azért, ha hibázunk, de ez a helyzet mindannyiunknak új és nehéz.

Fel kell azonban készülnünk egy még rosszabb eshetőségre is: ez pedig a digitális munkarend. Ennek a részleteit is kidolgoztuk, ha kell, megosztjuk Önökkel. Egyelőre azt szeretném kérni, tekintsék át, milyen technikai segítséget igényelnek egy a tavaszihoz hasonló, „távtanításos” helyzetben. Korlátozott számban tudunk készülékekkel segíteni. Vegyék figyelembe, hogy okostelefonnal nem teljes körűen működnek a tanuláshoz szükséges funkciók.

Időközben célirányosan igyekszünk felkészíteni a gyerekeket a szükséges informatikai ismeretekből. A használt internetes felületeket egységesítjük. A két használt program várhatóan a Google Tanterem (Classroom) és a Google Meets (videokonferenciához) lesz. Ez utóbbival kérem, Önök is ismerkedjenek meg. A működtetéshez szükséges továbbá mindenkinek egy google-fiók. Az egyéb, szülőkhöz szóló információk többnyire továbbra is a KRÉTA rendszerén keresztül fognak áramlani. Fentiek használata nélkülözhetetlen lesz az esetleges digitális munkarendben.

A remélhetőleg hosszú ideig tartó jelenléti oktatáshoz kiemelten fontos az egészségügyi intézkedések maradéktalan betartása, még ha azok nem is adnak feltétlenül teljes biztonságot. Kérem, Önök is beszéljék meg az oldalunkon olvasható szabályzatot gyermekeikkel. (Változás: felső tagozaton a maszk használata kötelező!) Hívják fel a figyelmet arra, hogy ezek alkalmazásával egymásra, különösen az idősebbekre és a kockázati csoportokba tartozókra vigyázunk. Cseréljék/tisztítsák a maszkokat minél gyakrabban, segítsenek a helyes használat megtanításában. Szerencsés, ha a felsősök is rendelkeznek az iskolában saját kis törölközővel, amit rendszeresen cserélnek. Mi az iskolában természetesen minden szükséges eszközt biztosítunk.

E héttől lehetőség nyílik akár „élő” szülői értekezletek megtartására az udvaron, erről az osztályfőnökök fognak egyeztetni Önökkel.

Kérjük, csak egészségesen engedjék gyermekeiket iskolába, az enyhébb tünetekkel is forduljanak orvoshoz.

Vigyázzunk egymásra, hogy sokáig örülhessünk egymásnak!

 

Tisztelettel:

Jeszenői Csaba

megbízott intézményvezető

 

Ebben a rövid videóban foglaltuk össze az első osztályosaink első napját a Rozgonyiban.

 

 

Pályázatok

Határtalanul!
Tiszta Formák Alapítvány
PTE Partnerintézménye
ELTE Partnerintézménye
rozgonyisuli.hu
Erzsébettábor
Tisztaszoftver
csodaszarvas program
Okosan a pénzzel
széchenyi2020