TÁMOP-3.1.4.C-14-2015-0151

Innováció a Rozgonyi Úti Általános Iskolában

A PROJEKT ADATAI:

A támogatás összege: 12 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatás

A projekt kezdete: 2015. május 20.

A projekt zárása: 2015. október 31.

A hat fő programelem a következő:

1. Túranapok. A természet megismertetése és a hozzá fűződő tudatos magatartás kialakítása a célunk. Az alsósok és a felsősök külön napon, illetve más-más helyszínen vesznek részt a foglalkozásokon. Az alsósokat a közeli természetvédelmi területre, Kaszóra visszük, ott különleges ritkaságokkal ismerkedhetnek egyedülálló környezetben. A felsősök Kis-Balaton (Nemzeti Park!) túrán vesznek részt. Fő állomások: Kis-Balaton bemutatóház, Récéskúti bazilika romjai, Kányavári-sziget, Kápolnapusztai Bivalyrezervátum. Október 8-án sétakerti "zöld sportnapot" és gyalogtúrát tartottunk.

2. Egészségnapok. Négy részletben rendezzük. 2-2 alsós és felsős alkalmat tervezünk. A tervezett programban olyan elemek szerepelnek, amik a tanórákon főként anyagiak hiányában nem jelenhetnek meg.

3. Erdei iskola. Régi vágyunk valósult meg a pályázati sikerrel. Pedagógiai programunk is tartalmazza feltételes módban. 6.osztályosaink a gyenesdiási Vadóctanyán töltenek el öt, szakmai programokban gazdag napot.

4. A tájfutó program a terem- és parktájfutó verziót célozza meg. Összetett sportág, kondícionális és kognitív képességeket egyaránt. Kitűnő szórakozás, remek sport, nem utolsó sorban a mindennapos testnevelés nehézségeit is enyhíti. Minden tanulónkat meg kívánjuk ismertetni a tevékenységgel.

5. Idegen nyelvi program. Önálló területként nagyon fontos része iskolánk életének. Két – tavaszi és őszi – részre bontjuk a teendőket. (Idegen nyelvi "Csillag születik", országismereti vetélkedő)
1. esemény, 2. esemény

6. Három továbbképzés. Az interaktív táblák használata vagy a mediáció a konfliktuskezelésben korunk fontos kihívásai, feladatai (két 30 órás képzés, mindkettő lezajlott). Szeptember végén egy egész tantestületet érintő félnapos tréningre került sor.

Pályázatok

rozgonyisuli.hu
széchenyi2020
Tisztaszoftver
csodaszarvas program
Okosan a pénzzel
Erzsébettábor
PTE Partnerintézménye
ELTE Partnerintézménye
Tiszta Formák Alapítvány
Határtalanul!