FEL

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Rozgonyi Úti Általános Iskola

OM-037504, 8800 Nagykanizsa Rozgonyi u. 25. Tel.:+36/30/402-4589

TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0525

Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában

OLVASNI JÓ projekt

 

            A Halis István Városi Könyvtár Olvasni Jó olvasásnépszerűsítő programsorozata elsősorban a város peremkerületén lévő  (Kiskanizsa, Miklósfa, Palin) és a szociális szempontból nehézségekkel küszködő zalakomári iskolákat és óvodákat célozta meg, de úgy véltük, hogy a program sikeres előzményeit leginkább egy olyan iskolával tudjuk lemérni, amely már a korábbi „Haliskola” projektben is részt vett.
A Rozgonyi Úti Általános Iskola bevonása arra is lehetőséget teremt, hogy – amolyan kontrollcsoportként – jól szemléltethetővé váljon a peremhelyzetek okozta kulturális hátrány, illetve a rendszeres könyvtárhasználatban rejlő kulturális előny.

            A projekt 2 tematikus tábort tartalmaz (kiskanizsai és zalakomári diákoknak), és minden óvodai, iskola csoportot érintő tematikus napokat jelent.

 

 

Tematikus napjaink:

  • óvodások és 1. osztályosok számára Első könyvünk.
  • 2-8. osztályosok számára Olvasásnépszerűsítő és értő olvasást élményszerűen és játékosan.
  • 4-8. osztályosok számára A régi Zaláról, Kanizsáról. Hon- és helyismereti tematikus nap (benne városi séta) történelmi, földrajzi és néprajzi ismeretekhez kapcsolódóan.
  • 7-8. osztályosok számára Megtaláló. Információ- és tudáskereső nap a Halisban. A könyvtári és internetes információkeresés jó gyakorlatainak élményszerű és interaktív megismerése.

 

A projekt 2014. március 15-től 2015. március 15-ig tart.

 

Kardos Ferenc igazgató-helyettes

Halis István Városi Könyvtár, Nagykanizsa

 

Nyakas Emese mesét olvas a könyvtárban.