FEL

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Rozgonyi Úti Általános Iskola

OM-037504, 8800 Nagykanizsa Rozgonyi u. 25. Tel.:+36/30/402-4589

Április 19-e a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. Ez alkalomból a két 8. osztályunk tett látogatást a zsinagógában, ahol a nagykanizsai zsidóság sorsával ismerkedtek meg. Tanítványaink és az iskolánk előtt elhaladók ezen kívül minden nap találkozhatnak az egykori rozgonyis tanítónéni emlékkövével.

Iskolai megemlékezésünk az eddigiektől némileg eltérő keretek között zajlott. A Hederics Andrea és Paulik Balázsné tanárnők által a 7.b osztályosoknak betanított műsort az alsósok és a felsősök külön tekintették meg. Március 15-én a városi ünnepségsorozat keretében immár hagyományosan mi adtuk a műsort a Kossuth-szobornál, majd aktív közreműködőként vettünk részt a központi temetőben az emlékező sétán, amelynek keretében honvédsíroknál helyeztünk el virágokat és nemzeti színű zászlókat.

KÉPGALÉRIA >>>

Március 7-8-án reménybeli elsőseink voltak vendégeink iskolánkban. A két nap első két tanóráján a szülők ismerkedhettek meg a jövőre első osztályokban tanító tanítónénikkel, majd Nőnap délutánján a teljes családokat vártuk. A 4.a osztályosok kedves kis színdarabot mutattak be, majd Jeszenői Csaba intézményvezető tartott szülői tájékoztatót. Végül játszóház várta az ovisokat, miközben a szülők egy "iskolatúrán" vehettek részt. S a város intézményeiben szerzett információk - és a beiskolázási körzethatárok - alapján következhet a beiratkozás április 20–21-én!

KÖZLEMÉNY a beíratásról >>>

KÉPGALÉRIA >>>

A 3.b osztályosok egész napos kirándulást tettek Budapesten a Hűvösvölgyi úton található Bűvösvölgyben, a Médiaértés-oktató Központban. A gyerekek nagyon élvezték a feladatokat, melyek között volt hírolvasás/híradószerkesztés, kisfilmkészítés, újságszerkesztés és médiaetikával kapcsolatos teszt kitöltése. A tartalmas programot megkoronázta egy látogatás a Budai Várban.

KÉPGALÉRIA >>>

SAJÁT FILM >>>