FEL

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Rozgonyi Úti Általános Iskola

OM-037504, 8800 Nagykanizsa Rozgonyi u. 25. Tel.:+36/30/402-4589

Iskolai események 2014/2015

A Határtalanul! program keretében harmadik alkalommal jutottak el rozgonyis hetedikesek - ezúttal harmincegyen - határainkon túli magyarlakta területekre. Idén öt napot töltöttünk Erdélyben. Az utazás igazi tanulmányi kirándulás volt rengeteg érzelemmel fűszerezve. Egy éjszakát töltöttünk Vársonkolyoson, majd hármat Torockón. A főbb állomások a következők voltak:

Érsemjén, Érmihályfalva, Bihar, Nagyvárad, Sebes-Körös szurdokvölgye (Sonkolyosi-szoros),

Király-hágó, Csucsa, Kalotaszentkirály, Magyarvalkó, Körösfő, Torockó, Tordai sóbánya,

Tordai-hasadék, Kolozsvár, Nagyenyed, Gyulafehérvár, Déva, Arad

KÉPEK >>>

Az erdélyi kirándulást előkészítő foglalkozáson történelmi, földrajzi, néprajzi, kulturális ismeretekhez jutottak gyerekek, szülők egyaránt, valamint tájékoztatást kaptak az utazás részleteiről. Előadók: Horváthné Nagy Mária, a kanizsai erdélyiek egyesületének elnöke, Hella Ferenc református lelkész, Boros Boglárka egykori rozgonyis diák, mindhárman Erdély szülöttei, valamint Böröcz Zsolt és Jeszenői Csaba.

Kanizsa TV

7. osztályosaink megkezdték az előkészületeket a Határtalanul! program keretében megvalósuló erdélyi tanulmányútra. Vetélkedő keretében adtak számot történelmi, földrajzi, néprajzi, művészeti és közéleti jártasságukról, illetve jutottak új ismeretekhez. A kialakított öt csapat mintegy munkacsoportként fog tevékenykedni az elkövetkező másfél hónap folyamán.

Az összegyűjtött papír mennyisége: 16 440 kg. Kiemelkedően teljesített az 1.b, a 4.a, a 3.a és az 5.a osztály. A két papírgyűjtési akció során összesen mintegy 34 tonna papírt gyűjtöttek tanulóink!