FEL

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Rozgonyi Úti Általános Iskola

OM-037504, 8800 Nagykanizsa Rozgonyi u. 25. Tel.:+36/30/402-4589

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére hatodik osztályosaink adtak műsort a tornateremben. Felkészítők: Jakab Lászlóné és Nagyné Horváth Edit.

 

Nagy érdeklődés mellett zajlottak le a leendő elsőseinknek és szüleiknek szánt programjaink. A szülők az óralátogatások alkalmával megtekinthették a jövő évi első osztályokban tanítók egy-egy óráját. Negyedikeseink kis műsorral szórakoztatták az ovisokat, akik játszóházban ismerkedhettek a tanítónénikkel, tanítóbácsival (Elekesné Hóbor Gabriella, Szatmári Lászlóné, Molnár Gabriella, Szabó Szilárd). A szülők részletes tájékoztatást kaptak iskolánk életéről, s bemutattuk számukra az épületet, a tantermeket is.

KÉPEK >>>

Kanizsa TV

Kanizsa TV 2.

A Történelmi Vitézi Rend tartott rendhagyó történelem órát hetedikeseinknek és nyolcadikasainknak. Kollekciójukkal az I. világháborúhoz fűződő ismereteket bővítették. Bemutatták a katonai viseleteket, a kitüntetéseket és a kézifegyverek egy csoportját. Az érdekfeszítő előadás zárásaként a Vitézi Rend történetéről és működéséről is szót ejtettek.

TOVÁBBI KÉPEK >>>

Kanizsa TV 1.

Kanizsa TV 2.

Iskolánkban egy emlékhelyet avattunk a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján. Az első emeleti lépcsőfordulóban volt kitéve 1956 novembere és 1957 januárja között az a címer, amelyet később Csizmadia Ferenc tanár úr rejtett el és őrzött meg az utókor számára. Ma - egy kis emlékműsor keretében, magyarázó szöveggel - visszakerült eredeti helyére a rozgonyis relikvia, hogy emlékeztesse a késő nemzedékeket a múlt e tanulságos és keserű időszakára.

 

Kanizsa TV 1.

Kanizsa TV 2.