FEL

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5

Rozgonyi Úti Általános Iskola

OM-037504, 8800 Nagykanizsa Rozgonyi u. 25. Tel.:+36/30/402-4589

Az utazáson résztvevő gyerekek értékelő foglalkozáson vettek részt. Felolvasták élményeikről beszámoló fogalmazásaikat, kiértékeltük a kirándulás 5. napjának munkafüzet-feladatait, megnéztük az út fotóit, videóit, tudásukat egy rejtvénnyel is tesztelték, meghallgattuk Miha Tamásné Klári néni kapcsolódó gondolatait, történeteit, majd örömmel ölthették magukra a hetedikesek az ajándékpólókat.

Két vállalkozó hármas élménybeszámolót tartott a két 6. osztálynak, mintegy hangulatilag előkészítve az ő jövő évi erdélyi útjukat.

Nagy sikert arattak a gyermeknapi játékok és az íjászbemutató. Ezek mellett különböző kézműves foglalkozásokat is kipróbálhattak tanulóink. Versenyek zajlottak lufifújásban, ugrókötelezésben, tésztafűzésben, csavartorony-építésben vagy éppen célbadobásban. A fiúk focizhattak a tornateremben, s a 3.b osztályosok peonza versenyt szerveztek. Ebéd után az egész alsó tagozat moziba mehetett.

A Határtalanul! program keretében negyedik alkalommal jutottak el rozgonyis hetedikesek – ezúttal harmincöten – határainkon túli magyarlakta területekre. Idén öt napot töltöttünk a Délvidéken (Vajdaság, Szerbia). Az utazás igazi tanulmányi kirándulás volt rengeteg érzelemmel fűszerezve. Egy–egy éjszakát töltöttünk Magyarkanizsán, testvérvárosunkban (itt meglátogattuk testvériskolánkat is) és Törökbecsén, majd kettőt Székelykevén.

A főbb állomások a következők voltak:

Szabadka, Palics, Magyarkanizsa, Zenta, Mohol, Aracs, Törökbecse, Csúrog, Nándorfehérvár, Székelykeve, Kevevára, Emánueltelep, Fehértemplom, Ópalánka–Ráma közötti hajózás a Dunán, Galambóc, Vaskapu-szoros, Zimony, Pétervárad, Újvidék, Zombor

A Pannon és a Szabadkai Magyar Rádióban hangzott el >>> Zséli Ágnes Törökbecsén készített riportja.

Kanizsa Hetilap   Hét Nap – Bánáti Újság  Maraton, 3. oldal

KÉPGALÉRIA >>>

videó

Délvidéki (Szerbia) utazásunkat készítette elő az a bő három órás foglalkozás, amelyen a 35 résztvevő diák és szüleik kaptak felkészítést, tájékoztatást a tájegység földrajzáról, történelméről, kultúrájáról, néprajzáról, mindennapjairól, valamint az útipraktikumok témaköréből. Vendégünk volt dr. Hegedűs Ágnes gyógyszerész és Jakobovics Árpád hegedűtanár, mindketten a Délvidék szülöttei (Bajmok és Ada).

Kanizsa TV